G E S C H I E D E N I S

De tassen van het merk AFAR worden in Ethiopië gemaakt. De kennis achter het merk AFAR bestaat uit 4 generaties textielproductie met als oorsprong een vooruitstrevend Italiaans bedrijf. In 2004 verhuisde het bedrijf naar Addis Ababa in Ethiopië en nam 100 jaar ervaring in textielproductie en verwerking mee om een eerlijk, duurzaam, en hoog kwalitatief product te maken.

 

M A T E R I A L E N

Het katoen is voor een groot deel afkomstig van kleinere boeren uit centraal Ethiopië waar al eeuwen op traditionele wijze katoen wordt verbouwd: Natuurlijk, authentiek, fris, en weinig impact op het mooie land waar het groeit.

Door verschillende soorten garen te combineren ontstaat een goede balans tussen zachtheid en weerstand. De zwaardere materialen die voor de tassen worden gebruikt zijn gemaakt van meerdere in elkaar gedraaide draden. Hierdoor wordt het textiel sterker maar niet zwaarder. Het canvas is voorzien van een coating waardoor het waterafstotend is geworden.

Ethiopië is het land van de zeboe koe, de voorouder van alle runderen. Ze grazen alleen maar buiten en eten alleen grassen. Het leer van de Zeboe is vergelijkbaar met de huid van wilde dieren, die ook hun aandeel van het buitenleven in hun huid gegraveerd hebben staan. Het leer dat voor AFAR producten wordt gebruikt wordt met natuurlijke producten behandeld zodat de karakteristieke eigenschappen niet verloren gaan.

Een aantal onderdelen van de AFAR tassen zijn gemaakt van hoorn (ook afkomstig van de zeboe koe). Doordat er verschillende Zeboe rassen zijn kan de kleur van de hoorn varieren van wit tot amber tot zwart. De ringen van hoorn worden gebuikt om het canvas en leer te verbinden. Om het onderdeel van hoorn te verstevigen worden 2 dunne ringen van hoorn met gekruisde vezels aan elkaar gelijmd. Door deze manier van verlijmen kan het gewicht dat wordt uigeoefend op de ringen uit verschillende richtingen gedragen worden.

Voor gespen is titanium gebruikt. Het is een van de sterktste materialen in vergelijking tot z’n gewicht. Doordat het bewerken van titanium erg moeilijk is zijn er voor de unieke AFAR producten speciale gereedschappen ontworpen om deze de vorm te geven die nodig is.

 

W E R K W I J Z E

Een unieke eigenschap van het continent Afrika is tijd. Sommige dialecten hebben het woord ‘toekomst’ zelfs niet in hun vocabulaire. Daarom neemt het productieteam van de AFAR tassen de tijd om aandacht te schenken aan iedere steek, ieder snede en ieder detail zodat u extra van uw tas kan genieten.

Afrika is de tuin van de wereld, en daar moeten we met allemaal zorg voor dragen. De AFAR tassen zijn gekleurd en geprint met natuurlijke pigmenten die gemaakt worden van extracten uit de grond. Mede doordat het leer  met plantaardige producten bewerkt is de impact op de natuur erg klein.

De werkomgeving waar de AFAR tassen worden gemaakt is ruim, licht en er is een gezellige en fijne sfeer. De meerderheid van de werknemers bestaat uit vrouwen, die trots zijn op het product dat ze produceren.

Ethiopië is wereldwijd bekend om zijn goede kwaliteit leer en textiel, en met AFAR tassen wordt bewezen dat het land en continent waar de mens is ontstaan een groot potentieel heeft.

© 2017 - 2021 AFAR | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel